Jeg forstår

Akustisk design

- Akustikløsninger, der bringer din vision til live

Akustik er alle steder

Akustik er alle steder. Blandt mennesker og miljøer, i bygninger og lokaler, i møbler og materialer.

Men en god og behagelig akustikløsning er ikke ensbetydende med svag og dæmpet lyd. God akustik er akustik, der er tilpasset det miljø og de aktiviteter, der foregår i et rum eller bygning, og afstemt efter indretning og design. Hvert rum har sit behov for akustiske egenskaber.

Nogle steder er der behov for, at lyden svinger fx i øvelokaler og koncertsale. Andre steder er der behov for, at lyden dæmpes. Det gælder fx hospitaler og kontorer.

Tripplex Acoustic udvikler akustikløsninger, der er afstemt efter aktiviteten i rummet. Vores team af specialister, der har været i akustikbranchen i mange år, har en enestående ekspertise, der spænder vidt fra produktudvikling, over design og akustik til funktionel rådgivning.

Som branchens eneste leverandør tilbyder vi uafhængig produktrådgivning baseret på dine ønsker. I vores rådgivning fokuserer vi på fleksibilitet, innovation og udvikling motiveret af dine designvisioner. Alle vores produkter er nøje udvalgt fra en global base af de dygtigste producenter af akustik produkter. Vi har mange års erfaring med at tilpasse produkterne, så de lever op til arkitektens designvision, og vi kan samtidig levere plug and play akustikløsninger, der blot skal monteres af entreprenøren uden behov på tilpasning på byggepladsen.

Vi har erfaring med akustikløsninger til alle former for renoveringer og byggerier – fra firmadomiciler over undervisningsinstitutioner og hospitaler til shoppingcentre.

Ingen opgave er for kompleks. Faktisk stiger vores begejstring for et givent projekt i takt med kompleksiteten. Kontakt os og fortæl os om din opgave – så finder vi sammen den akustikløsning, der virkeliggør din designvision. Ring på 98 33 95 91 eller udfyld kontaktformularen.

Gode akustikløsninger giver god trivsel

Koncentrationsbesvær, stress og mistrivsel. Dårlig akustik har skylden for mange problemer i rum med mange mennesker. Alt fra private hjem til offentlige bygninger, som køkken-alrum, restauranter, kontorer, institutioner eller hospitaler. Heldigvis er der et øget fokus på de positive virkninger et godt akustisk miljø medfører. Med en akustikløsning kan du øge brugernes trivsel, positivitet, effektivitet og minimere fejl og konflikter ved at designe og indrette rummet akustisk.

Innovation driver godt byggeri

Mulighederne for akustikløsninger er uendelige; du kan fx integrere køle/varme funktioner i dine akustiske design, bruge gennemsigtige absorbenter til at optimere lyden og lege med lyset eller skabe rummelige akustiske figurer til at inspirere og forundre.

Lad os forbedre trivslen i dansk byggeri, nedsætte stress og bane vejen for god dialog og kommunikation.

Udforsk alle dine akustiske muligheder sammen med Tripplex. Vi er konstant på jagt efter nye innovative produkter og projekter, som kan fremme byggeriet og øge trivslen. Kontakt os på 98 33 95 91 og lad os sammen udvikle din idé.

Det tekniske – om akustik

Når man taler om akustik, er man næppe i tvivl om, at det har noget med lydopfattelse at gøre. Men akustik er i virkeligheden meget mere end det. Bag ordet gemmer sig nemlig en masse subjektive opfattelser, stemninger samt regler, der får begrebet akustik til at være meget mere end blot et ord. Akustik påvirkes nemlig både af behagelige lyde og melodier fra radioen, men også samtidig af støjen fra vejen eller byggepladsen tæt på.

Der findes ingen opdeling, som kan fortælle, hvornår man opfatter akustikken i sine omgivelser som behagelig eller støjende. Det er vidt forskelligt fra menneske til menneske. Til gængæld kan man justere på de rum eller omgivelser, man færdes i. Her handler akustik nemlig om rummets egenskaber til at absorbere eller reflektere lyde. En af de vigtigste parametre er rummets efterklangstid.

Brochure God Akustik Gør Forskellen - PDF

 

Made for Sustainability - PDF

 
Kontakt os for mere information om de mange muligheder med vores akustikprodukter
Skriv venligst dit navn
Skriv venligst dit telefonnummer
Skriv venligst din email
Jeg vil gerne modtage
nyhedsmails fra Tripplex

Skandinaviens første totalleverandør af akustiske loft- og vægbeklædninger med ultimativ designfrihed og sublime lydoplevelser

Fysikken bag

Hvis man graver et enkelt spadestik dybere ned i akustikkens verden, bliver begrebet hurtigt en del mere komplekst og fysisk. Vi giver her en introduktion til akustikkens optræden og egenskaber.

Lydstyrke og frekvens

Lyd kan fysisk beskrives som gentagne forplantning af trykbølger gennem luft. Bølgerne vandrer altså igennem luften og rammer på et tidspunkt vores trommehinder, som sættes i vibration og omdanner vibrationerne til det, vi forstår som lyd. Hvordan lyd opfattes, varierer meget fra individ til individ. Hunde har fx et meget finere frekvensområde end mennesker.

Vi kan normalvis høre lyde i frekvensområdet 20 Hz - 20.000 Hz. Frekvens er den måde, hvorpå vi typisk beskriver lydbølger, og angiver hvor mange gange en svingning gentager sig selv pr. sekund. En lav frekvens giver dybe toner og en høj frekvens høje toner. Frekvensen af en lydbølge har altså ikke noget med lydstyrken at gøre. Lydstyrke beskrives i en anden skala, som vi kalder decibelskalaen, forkortes dB. På decibelskalaen ligger normal behagelig tale på omkring 60 dB.

Efterklang

Efterklangstiden er en af de vigtigste størrelser til at beskrive akustik i rum. Begrebet handler om, hvor lang tid, det tager for lydniveauet at falde 60dB i et rum. Klapper man i hænderne, kan man fornemme, at det tager en vis tid, før lyden dør ud. Klapper du i en kirke, kan du tydeligt fornemme, at lyden klinger rundt i rummet i længere tid end i din stue.

Den typiske efterklangstid i hjem vil gennemsnitligt ligge på 0,4 – 0,6 sekunder. Den forholdsvis korte efterklangstid kan i dette tilfælde nok forklares med møbleringer i rummene, hvilket har høj betydning. Efterklangstiden i en kirke vil til gengæld se meget anderledes ud, nemlig på omkring 10-12 sekunder, da rummet er stort med glatte overflader og begrænset inventar.

Har du fået appetit på mere viden om akustik, og vil du høre mere om vores akustikløsninger og ydelser?

Kontakt os i dag og hør mere om, hvordan vi kan rådgive dig, så du skaber rum med sublim lyd, der matcher din designvision. Ring på 98 33 95 91 eller udfyld kontaktformularen.